Woehlk logo

Wöhlk je već 60 godina jedan od vodećih njemačkih proizvođača kontaktnih leća. Moderne kontaktne leće su doista mala čuda tehnike. Istraživanja na tom području su posebno u nekoliko posljednjih godina dovela do razvoja novih tipova kontaktnih leća, koje odlikuju izvanredna podnosivost i visoki komfor nošenja.

Današnje kontaktne leće su prikladne skoro za svačije oko, a u stanju su korigirati svaku vrstu slabovidnosti. Kontaktne leće mogu nositi mala djeca jednako uspješno kao mladi ljudi ili oni u poodmakloj životnoj dobi.

Značajan doprinos razvoju modernih kontaktnih leća pripada Heinrichu Wöhlku iz Kiela. Ovaj je konstruktor strojeva 1946 izumio prvu kornealnu leću iz organskog materijala. Bila je manja, tanja, lakša i od prvoga trena bolje podnosiva od dotadašnjih skleralnih ljuski koje su pokrivale cijelo oko. Wöhlk - princip je, poput mnogih dobrih ideja, jednostavan: Heinrich Wöhlk je za leću koristio samo centralni optički dio. Izostavio je sve ono što na oku može smetati. Rođena je kontaktna leća čiji koncept se u svojoj osnovi koristi još i danas.
U početku je Heinrich Wöhlk svoje kontaktne leće komad po komad izrađivao ručno.

Tehnika izrade sa automatski upravljanim procesima otvara danas dimenziju kvalitete koja ranije nije bila moguća kod izrade kontaktnih leća. Odlukom za Wöhlk-kontaktnu leću dobivate proizvod visoke optičke preciznosti.

Proizvodni postupci razvijeni u Wöhlku posljednjih godina postavljaju nova mjerila, jer je Wöhlk priznati specijalista na području izrade kontaktnih leća. Moderna tehnološka rješenja, pažljiva pojedinačna kontrola i opsežna ispitivanja, garantiraju dobro podnosive i izdržljive kontaktne leće, koje odlikuje jednostavnost rukovanja i lakoća njegovanja.
U Schönkirchenu kod Kiela oko 160 kvalificiranih suradnika proizvodi kontaktne leće za distribuciju u više od 60 zemalja diljem svijeta.

Svaka se kontaktna leća isporučuje prilagođena egzaktnim podacima stručnjaka. Mušterija uvijek može računati da Wöhlk sa svojim Servisom čvrsto stoji iza svakoga svog proizvoda, jer filozofija ove firme kaže: "Kontaktne leće je s uspjehom i sigurno moguće nositi samo onda, ako uz visoku kvalitetu same leće stoji i pouzdana stručnost specijaliste za kvalificirano pripasivanje kontaktnih leća."

Kontaktne leće iz Wöhlka.

Kvaliteta – made in Germany


Primus Contactus

 

Da, taj prvi korak, prvi dodir sa okom mora biti savršen. Zato trebamo oftalmološku opremu najviših standarda i dokazane kvalitete, naravno i kontaktne leće koje želimo ponuditi moraju biti tehnološki nešto najbolje što tržištu možemo u ovom trenutku ponuditi.

2010. godine tvrka Primus Contactus preuzima organizaciju uvoza i distribuciju dva vrhunska branda u svojem okruženju – Topcon oftalmološku opremu i uređaje i Woehlk kontaktne leće i otopine – trebamo li dodatno napomenuti da time nudimo spoj japanske preciznosti i trajnosti uz njemački proizvod dugogodišnje tradicije i kvalitete!?

Veliki broj bolnica, poliklinika i optika koristi Topcon uređaje, dok stereotip njemačke kvalitete nije slučajan za nadolazeće ime Woehlk / Zeiss kontaktnih leća i pripadajućih otopina.

Mi smo postavili visoke standarde u distribuciji Topcon uređaja i suradnjom sa tvrtkom Rimc iz Slovenije koja nam dodatno osigurava tehničku podršku i stručnu izobrazbu, te stručnim osposobljavanjem naših djelatnika i suradnika u sjedištu Topcon Europe Medical u Nizozemskoj, možemo odgovoriti svakom izazovu u regiji.

Woehlk je većini oftalmologa, optometrista i optičara dobro poznat. Nažalost, do sada nije imao ovlaštenog predstavnika i naše tržište (dugogodišnji korisnici Woehlk/Zeiss proizvoda) morali su posezati u Sloveniju ili Austriju kao najbližu destinaciju za ovim kvalitetnim kontaktnim lećama – od 2011. i Hrvatska postavlja prodajnu mrežu i nudi više i bolje za svoje kupce!

Naša vizija je osigurati vrhunski proizvod u dijelu oftalmološke opreme i ponudi kontaktnih leća i otopina, te imati siguran servisni centar za sve dosadašnje korisnike Topcon opreme, kao i sigurnu i pouzdanu distribuciju vrhunskih njemačkih kontaktnih leća imena Woehlk / Zeiss.

Ipak se nismo zaustavili u dijelu oftalmološke opreme, kontaktnih leća i otopina za kontaktne leće. Pratili smo potrebe, ali i želje svojih kupaca i nismo odustali od svojih razvojnih planova - tijekom 2013. godine i početkom 2014. uz Topcon, Woehlk / Zeiss za našu distributersku mrežu uključeni su i Oculus (segment optičke i oftalmološke opreme), Breitfeld & Schliekert (najkvalitetniji alat, sitni pribor i potrošni materijal za optike), Volk (oftalmološke lupe), Heine (prijenosni oftalmološki uređaji i pribor), CIOM (kvaliteni probni setovi i probni okviri za oftalm.ordinacije), Technocare (kvalitetom I dizajnom vrhunski stolci za ordinacije i operacione sale) i za kraj Katena (instrumentarij za oftalmologiju – ambulantni i operacioni pribor).

Primus Contactus d.o.o.