Contact Individual

Contact Individual (SH)

Contact Individual - nova 6-mjesečna biokompatibilna kontaktna leća kuće Wöhlk

Individualno pripasivanje i optimalan ritam zamjene u korist zdravlja vaših očiju.

Po uzoru iz prirode

Vitafilcon B
Ovdje korišteni Vitafilcon B predstavlja nastavak razvoja nagrađivanoga Vitafilcon A materijala Contact Life leća. Kod razvoja je uzor bio u prirodi, jer sastav i pozitivna svojstva odgovaraju svojstvima rožnice prirodnoga ljudskog oka. To ovim lećama osigurava prirodno ugodan komfor nošenja i izvanrednu podnosivost.

Vitafilcon B je neioničan materijal, otporan prema taloženju nakupina, zbog čega ga odlikuje vrlo dobra dugoročna podnosivost. Kroz Sulfobetain, svoj sastavni element koji je srodan kornealnoj stromi, Vitafilcon B posjeduje vrlo snažno svojstvo vezivanja vode pa je pogodan za nošenje i pri ekstremnim klimatskim uvjetima ili za osobe sa sušim očima.

Aerofilcon B

I novo razvijeni Silikon-Hidrogel Aerofilcon B odlikuju dobro uravnotežena svojstva materijala. Visoki sadržaj vode određuje mali modulus i vrlo dobru ovlaživost. Individualni višemjesečni zamjenski sustavi leća više od svega trebaju učinkovito dezinficiranje. U tu svrhu je izvanredno prikladan peroxidni sustav dezinfekcije. U kombinaciji sa peroxidnim čišćenjem ovaj novi Wöhlkov materijal Aerofilcon B osigurava stabilnost svih parametara.

Contact Individual

Maksimalni komfor nošenja

Komfor nošenja Contact Individual leće je tako prirodan da ju jedva primjećujemo. Uslijed sličnosti sa rožnicom ljudskog oka i zahvaljujući visokom sadržaju vode od 54%, stječe se prirodan osjećaj ugode i komfora nošenja do kraja dana.
Contact Individual je također vrlo pogodan za osjetljive i suše oči te za extremne klimatske uvjete okoliša poput onih u klimatiziranim prostorijama.

Oštar vid - tijekom cijelog dana

Uvijek dobro vidjeti i to cijelog dana, to je ono što pruža Contact Individual zahvaljujući vezivosti vode, koja odlikuje Vitafilcon B.
U usporedbi s kontaktnim lećama drugih marki ova se leća ističe najmanjim stupnjem isušenja. Malo isušivanje također znači samo neznatne promjene oblika kontaktne leće, a to garantira da će kolebanje dioptrijske jakosti ostati neznatnim. Kod leća koje znatno isušuju i stoga mijenjaju ova kolebanja mogu doseći i 0,2 dpt. Contact Individual vam perfektan vid pruža tijekom cijeloga dana!

Kontaktne leće po mjeri za vaše oči

Jedna kontaktna leća nije jednaka drugoj – i to s dobrim razlogom: Oblik ljudskog oka se također razlikuje od čovjeka do čovjeka. A pošto niti jedno oko nije potpuno jednako drugom i svaka je kontaktna leća jedinstveni komad. Izrađuje se "po mjeri" i to točno prilagođena određenom oku prema veličini, zakrivljenosti rožnice, vrsti slabovidnosti, čvrstoći vjeđa i stanju suznog filma.
Zadatak da leću uskladi sa potrebama oka preuzima stručnjak za kontaktne leće – kontaktolog.

Uvjerite se sami...

Isprobajte Contact Individual kod vašega odabranog kontaktologa!

Detalji sferične Biokompatibilni Hidrogel
Primjena polugodišnja zamjena
Materijal Vitafilcon B, ne ioničan
Sadržaj vode 54%
Dk-Wert 24 * 10-11
Baza 7,4 do 9,5 (ovisno o promjeru)
Dioptrije -25,00 do +25,00
Promjeri 13,0 / 13,3 / 13,6 / 13,9 / 14,2 / 14,5 / 14,8
Srednja debljina 0,09 mm
UV Zaštita Da
Način izrade Nanoform-Tehnologija
Pakovanje pojedinačno
Preporuka duljine nošenja produljeno dnevno nošenje

 

Detalji sferične Silikon-hidrogel
Primjena polugodišnja zamjena
Materijal Aerofilcon B, ne ioničan
Sadržaj vode 68%
Dk-Wert 65 * 10-11
Baza 7,4 do 9,5 (ovisno o promjeru)
Dioptrije -25,00 do +25,00
Promjeri 13,0 / 13,3 / 13,6 / 13,9 / 14,2 / 14,5 / 14,8
Srednja debljina 0,09 mm
UV Zaštita Da
Pakovanje pojedinačno
Preporuka duljine nošenja produljeno dnevno nošenje