Specijalne leće

Nema univerzalno primjenjivog slučaja pripasivanja. Upravo se kod pripasivanja form-stabilnih leća pokazuje sva različitost individualnih prohtjeva. Ovdje se otvara mogućnost za pripasivanje našeg asortimana specijalnih leća koje su toliko individualne kao i samo ljudsko oko. Svi navedeni proizvodi se izrađuju iz naših modernih materijala sa visokom plinopropusnošću, a to su: A90, Conflex – air 100 UV ili Conflex – air.

Naš asortiman specijalnih kontaktnih leća sadrži:

  • Bifokalne kontaktne leće
  • Stražnje-torične kontaktne leće (RT)
  • Bitorične kontaktne leće (BT/BTK)
  • Kontaktne leće s prizma-toričnom prednjom plohom (VPT)
  • Kontaktne leće s prizmatičnom prednjom plohom (VP)
  • Kontaktne leće sa sferično-asferičnom periferijom stražnje plohe (RPSA)
  • Keratokonus- kontaktne leće (KE)

Bifokalne kontaktne leće
Wöhlkova bifokalna je kontaktna leća visoke plinopropusnosti sa integriranim segmentom za blizinu, namijenjena korisnicima, koji bi se rado riješili potrebe za dodatnim naočalama za čitanje. U leći oblikovan segment omogućuje ugodno gledanje na daleko ili blizu bez izobličavanja slike. Kao dodatna opcija je mogućnost zaštite od UV zračenja odabirom Conflex-air 100UV materijala.

Pogled u daljinu i na blizu

Stražnje-torične kontaktne leće (RT)
RT kontaktna leća pruža dobar dosjed te istodobno omogućuje visoku kvalitetu vida, kada je rožnica oka nepravilno oblikovana (odstupa od kuglaste forme)

Bitorične kontaktne leće (BT/BTK)
Često nije samo rožnica nepravilno zakrivljena već je i sama očna leća izobličena. U takvim slučajevima je od pomoći primijeniti BT kontaktne leće.

Kontaktne leće s prizma-toričnom prednjom plohom (VPT)
VPT kontaktne leće služe korekciji astigmatičnosti (izobličenja rožnice), a opremljene su integriranom balstnom prizmom koja stabilizira i održava kontaktnu leću u ispravnom položaju.

Kontaktne leće s prizmatičnom prednjom plohom (VP)
Integrirana balastna prizma održava VP kontaktnu leću stabilno u srednjem položaju. Koristimo ih u slučajevima, kada normalne kontaktne leće bez prizme ostaju u previsokom položaju.

Kontaktne leće sa sferično-asferičnom periferijom stražnje plohe (RPSA)
Ovo su kontaktne leće sa specijalno anatomski dizajniranim rubnim područjem, koji omogućuje vrlo dobar dosjed leće na oku.

Keratokonus- kontaktne leće (KE)
Keratokonusom nazivamo malformaciju topografije rožnice izazvanu smetnjama u izmjeni tvari u oku, koja jako negativno djeluje na kvalitetu vida. Korištenjem ovih specijalno oblikovanih kontaktnih leća (KE) možemo pozitivno utjecati na kvalitetu vida kod takvih osoba.