Wöhlk ContactCare

Klasična kombi-otopina za njegu leća iz kuće Wöhlk

Wöhlk ContactCare

Primjena i djelovanje

CONTACT.CARE je otopina koja služi za čišćenje, ispiranje, umetanje,dezinficiranje i spremanje svih mekih kontaktnih leća iz hidrogelnih i silikon – hidrogelnih materijala.

CONTACT.CARE - kombi otopina:

  • prvoklasno čisti pa i one tvrdokorne nakupine
  • dezinficira leću pouzdano i vrlo učinkovito
  • sadrži samo dobro podnosive i njegujuće komponente

Actipro: Učinkovito protiv nakupljanja taloga

Tvrdokorne nakupine proteina, lipida i mucina (čestica) na površini leće djeluju vrlo negativno na komfor nošenja kontaktnih leća. Tijekom noći dok je leća odložena u kontejneru, Actipro se spaja s nakupinama djelujući tako da se voda podvlači ispod taloga te ih je nakon toga običnim ispiranjem lako ukloniti sa površine kontaktne leće.

Actipro djeluje izvanredno i kod Silikon-hidrogelnih leća.

Dezinfekcija

Wöhlk CONTACT.CARE ne sadrži Thiomersal niti Klorhexidin. Za dezinficiranje i zaštitu kontaktne leće ponajprije brine biopodnosivi Polihexanid. Zbog njegove visoke učinkovitosti se je moguće odreći drugih dodatnih sastojaka. Ta komponenta čak i relativno malo dozirana, gotovo potpuno reducira široki spektar gljivica i bakterija već nakon 4 sata djelovanja.

Isporučuje se u bočici od 360 ml ili kao putni starter set u bočici 100 ml, u oba slučaja sa po jednim kontejnerom za odlaganje leće.